Poslední aktuality

Nejbližší události

Jste spokojeni se službami poskytovanými v IC?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Údolí řeky Doubravy

T I S K O V Á Z P R Á V A č. 1/2019

Dny města Chotěboře: vystoupí šermíři, kaskadér na motorce nebo Elán Kontraband

Chotěboř – Letošní Dny města Chotěboře nabídnou několik zajímavých akcí. Uskuteční se například koncert kapely Kreyson v sokolovně (14. června) a v sobotu 15. června je připraven bohatý program pro všechny na náměstí.

„Začínáme tradičně hodinu po poledni,“ informuje ředitel příspěvkové organizace města CEKUS Chotěboř Josef Hospodka.

Akce na náměstí přinese zábavu jak pro dospělé, tak pro děti. „Ty určitě potěší vystoupení šermířů, kteří si nachystali i několik atraktivních soutěží právě pro nejmenší diváky. V rolích mušketýrů se představí členové profesionální šermířské skupiny Bravo Team z Brna. Jsou velmi vyhledávanými kaskadéry zejména pro pohádky. Dětští diváci si je možná budou pamatovat ze Sněžného draka,“ prozrazuje Josef Hospodka.

Velkým tahákem bude vystoupení jednoho z nejlepších evropských motocyklových kaskadérů Adama Peschla. Ten předvede své umění zhruba v půlhodinové show, na jejímž závěru se v rychlostním souboji utká s dalším borcem, Pavlem Kuberou, závodníkem v dragsterech (speciálně upravená motorka na sprint s pevným startem), čerstvým rekordérem(rekordmanem?) ze Švédska, kde překonal hranici 200 kilometrů v hodině na čtyřkilometrové trati. Rekord je o to vzácnější, že vznikl na ledě. „Připravit motorku na takovou jízdu není jen tak. Na pneumatikách jsou například hřeby, na předním kole 120, na zadním 180,“ vysvětluje Pavel Kubera a zároveň zve všechny nejenom motocyklové nadšence v červnu na náměstí, kde se samozřejmě objeví jeho dragster v úpravě na beton. „Určitě bude na co koukat,“ dodává.

Na úvod vystoupí Dechový orchestr mladých působící při ZUŠ Chotěboř, večer pak kapely Letrourou a Liquid Face. „V hlavním večerním čase se představí slovenská skupina Elán Kontraband, která patří mezi nejlepší revivaly Elánu v Česku i na Slovensku. Písničky, které nabídnou, budou určitě všichni znát,“ podotýká ředitel příspěvkové organizace, která má slavnosti organizačně pod palcem.

Program dále doplní chotěbořské gymnastky a zajímavé vstupy myslivců. „Ti letos slaví devadesát let, tudíž budou součástí Dnů města Chotěboře. Diváci se mohou těšit na ukázky psích plemen a k vidění možná budou i dravci,“ popsal Josef Hospodka. (ika)